Blogi

 

Törmätessäni Alexander-tekniikkaan ensimmäisen kerran 22-vuotiaana kokemukseni kehostani oli jatkuva epämukavuuden tunne. Tämä ilmeni jäykkyytenä niska- ja hartiaseudulla sekä leuoissa. Yritin helpottaa oloani jumpalla ja venyttelyllä, mutta hetken kuluttua olin taas jumissa. Välistä jonkin äkillisen liikkeen seurauksena pää ei kääntynyt viikkoon,...

Alexander-tekniikan opettajana ja tutkijana olen usein tilanteessa, jossa ihmisellä on kova tarve ja halu muutokselle, mutta kun muutosta todella alkaa tapahtua sitä voikin olla hyvin vaikea sallia. Muutos tarkoittaa sitä, että olen matkalla kohti tuntematonta, pois tutuista ja turvallisista tottumuksista. Äkkiä olen kohdassa, jossa tottumusten...

"Kuka tahansa pystyy tekemään sen, minkä haluaa tuntea. Vaikeaa on saada hänet tuntemaan jotain, jota hän ei halua tuntea."

"Luovuus on älykkyys pitämässä hauskaa." Tämä Albert Einsteinin lausahdus sai minut miettimään, mitä älykkyys ja luovuus oikeastaan tarkoittavat minulle nyt.

Human potential unlimited - ihmisen rajoittamaton potentiaali. Tampereen yliopiston slogan sai minut miettimään ihmisen potentiaalia ja keinojamme olla rajoittamatta sitä.

Aistitaju määrää käsittämistä - et voi tehdä oikeaa arviota, jos käyttämäsi instrumentti on väärässä.